• Reklama

PROMOCJA gadżety am6.com.pl
Zobacz przed zadaniem pytania na forum TU
Nasze sprzęty
motocykl(e) miesiąca

Opinie o narzędziach

nie wiesz jakich części użyć np do tuningu ? Pisz tutaj
  • Reklama
Zakładając nowy temat napisz dokładnie o co chodzi w tytule wątku, zabronione jest zakładanie tematów w stylu "pomocy", "prośba".

Opinie o narzędziach

Postprzez monster » 3 lut 2013, o 17:21

Siemano, postanowiłem założyć temat z opiniami o narzędziach, ja mogę polecić narzędzia "modeco" niby nic firmowego a śrubokręty oraz nasadki z tej właśnie firmy używane są przeze mnie blisko 5 lat i nie wykazują najmniejszych śladów zużycia oraz radzą sobie z każdą śrubą/nakrętką. Tak więc tyle ode mnie, zapraszam do dyskusji.
Avatar użytkownika
monster
Administrator
Administrator
 
Offline :(
 
Autor tematu
Posty: 1468
Dołączył(a): 30 lip 2011, o 14:54
Podziękował : 44 razy
Otrzymał podziękowań: 136 razy
Motocykl: W oczekiwaniu
GG: 0

Re: Opinie o narzędziach

Postprzez Skrzeku » 4 lut 2013, o 17:52

To może i ja się wypowiem :)
Kluczy u mnie jest dość sporo bo dziadek ma warsztat. Wiadomo, on kupuje to co jest mu potrzebne i co jest dostępne w mojej okolicy :D Nie polecam kluczy typu TOPEX itp. Nasadowe pękają, płaskie tak samo. Firma Vorel robi słabe grzechotki nasadowe. Szybko zaczynają puszczać.
Co do popularnej ostatnio firmy w Polsce YATO. Robią dobre klucze, dobrze się nimi robi, jak na razie nic się z nimi nie dzieje :D W kategorii cena-jakość są najlepsze.
Według mnie najlepsze klucze robi BETA i FACOM.
Z firmy BETA mam kilka nasadek 1/2. Do żadnej nie mam żadnych zastrzeżeń. Wiadomo są drogie lecz starczą na bardzo długo.
Moim faworytem jest FACOM. Wiadomo są drogie, ale mamy za to dożywotnią gwarancję na te klucze. Miałem jedna sytuację, że grzechotka zaczęła puszczać w jedną stronę. Zawiozłem i bez słowa uznali gwarancję i od tamtej pory jest wszystko ok.
Ja osobiście posiadam komplecik kluczy FACOM: http://narzedzia-merkury.pl/facom-r-pej ... -prpb.html
Jak dla mnie do amatorskiego składania/rozbierania motocykla jest idealny :D Mam już je ponad rok i nic się z nimi nie dzieje :) Wiadomo że duże śruby muszę odkręcać innymi ale jak mam odpowiedni klucz z tego zestawu to wszystko odkręcam bez problemu :) Jak tylko nazbieram trochę kasy to kupie sobie zestaw 1/2 taki, żeby były klucze nasadowe od 8 do 24 przynajmniej. Do motocykli wg. mnie to spokojnie wystarcza :)
Skrzeku
140km/h
140km/h
 
Offline :(
 
Posty: 692
Dołączył(a): 9 maja 2012, o 21:12
Lokalizacja: Radzyń Podlaski
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy
Motocykl: Peugeot XR6
GG: 5022370
Tabilca rejestracyjna: LRA - Radzyń Podlaski

Re: Opinie o narzędziach

Postprzez cysio » 5 lut 2013, o 21:07

mi do moto wystarcza śrubokręt płaski krzyżowy. imbus, dziesiątka , 13 i kochana żabunia.

nie no ogólem spoko firmy ale są tez inne godne polecenia.
to juz tak jak ojeciec w do roboty sobie kupował czyli fundusze góra:d Kamasa-Tools
a tu śrenia połka cenowa mikita, i jeszcze bym musiał spojrzeć bo cos chyba na s miałem
cysio
40km/h
40km/h
 
Offline :(
 
Posty: 173
Dołączył(a): 6 paź 2012, o 19:33
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Opinie o narzędziach

Postprzez monster » 6 lut 2013, o 13:06

cysio napisał(a):mi do moto wystarcza śrubokręt płaski krzyżowy. imbus, dziesiątka , 13 i kochana żabunia.

nie no ogólem spoko firmy ale są tez inne godne polecenia.
to juz tak jak ojeciec w do roboty sobie kupował czyli fundusze góra:d Kamasa-Tools
a tu śrenia połka cenowa mikita, i jeszcze bym musiał spojrzeć bo cos chyba na s miałem


Nie rób syfu w temacie.
Avatar użytkownika
monster
Administrator
Administrator
 
Offline :(
 
Autor tematu
Posty: 1468
Dołączył(a): 30 lip 2011, o 14:54
Podziękował : 44 razy
Otrzymał podziękowań: 136 razy
Motocykl: W oczekiwaniu
GG: 0

Re: Opinie o narzędziach

Postprzez marcinixd » 27 lut 2013, o 00:00

Ja ze swojej strony polecam YATO jak i również Modeco.
Mam komplety kluczy obydwóch firm juz przez kilka ładnych lat.
Obrazek
ObrazekPomogłem? to daj podziękowanie:D:DObrazek
Avatar użytkownika
marcinixd
50km/h
50km/h
 
Offline :(
 
Posty: 216
Dołączył(a): 16 mar 2012, o 20:08
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy
Motocykl: Derbi Senda -R 2000r
GG: 25136255

Opinie o narzędziach

Postprzez Timy » 27 lut 2013, o 19:51

Szczerze jeśli chodzi o przedziały cenowe, dla kogoś wymagającego któremu chce się oszczędzić serdecznie polecam Yato, stosunek ceny do jakości jest niezbyt wygórowany, za małą kase mamy na prawdę dobre narzędzia.

Kolejne dwie firmy są raczej dla budżetowców, z resztą każdy z nas wie, że proxxon i stanley nie należą do najtańszych, za to są narzędziami wieloletnimi, nie spotkałem się jeszcze z "felerną" rzeczą ani jednej z tych firm.

Dla eksperymentatorów - MAR-Pol, zakupiłem z tej firmy grzechotkę teleskopową na 1/2 z kompletem nasadek, szczerze nie do ruszenia, gdy zabrakło klucza do kół świetnie się spisała, a każdy z was wie jak się odkręca wielką zardzewiałą śrubę i to razy osiem ;)

Ostatnią moją wypociną, jest stwierdzenie, że stare polskie klucze to skarb, można z nimi zrobić wszystko nawet po 30 latach, czyli ogólnie na kozaku, jedynym minusem jest to, że nie są zbyt "precyzyjne", gdyż są masywne i czasami nieporęczne.
Obrazek

Za ten post autor Timy otrzymał podziękowanie od
cysio
Avatar użytkownika
Timy
130km/h
130km/h
 
Offline :(
 
Posty: 622
Dołączył(a): 26 lis 2011, o 20:42
Lokalizacja: Gliwice
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 24 razy
Motocykl: Rieju MRX Pro 50
GG: 9783771

Re: Opinie o narzędziach

Postprzez dudek530 » 1 mar 2013, o 16:48

ja mam klucze Stanley
Obrazek
nasadki wytrzymały ostre napierdzielanie pneumatem, grzechotki trzeba co jakiś czas przepsikać wd bo czasem zacina się przycisk od oddawania nasadki. Słaby też jest uchwyt od bitów, nie jest na magnez tylko na drut, i zdarza mu się że wypadnie.

Ogólnie polecam, bardzo mocne nasadki.
Numer GG: 28095904


Obrazek
Avatar użytkownika
dudek530
90km/h
90km/h
 
Offline :(
 
Posty: 449
Dołączył(a): 24 sie 2011, o 12:03
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 42 razy
Motocykl: Yamaha YZ426
GG: 28095904
Tabilca rejestracyjna: ZS - Szczecin

Opinie o narzędziach

Postprzez damianus000999 » 20 kwi 2013, o 21:21

"Ostatnią moją wypociną, jest stwierdzenie, że stare polskie klucze to skarb, można z nimi zrobić wszystko nawet po 30 latach, czyli ogólnie na kozaku, jedynym minusem jest to, że nie są zbyt "precyzyjne", gdyż są masywne i czasami nieporęczne."
x2 nie do zdarcia.
http://allegro.pl/komplet-kluczy-plasko ... 29322.html
:)
http://allegro.pl/coval-klucze-nasadowe ... 75729.html
Mam i polecam :D
Avatar użytkownika
damianus000999
30km/h
30km/h
 
Offline :(
 
Posty: 111
Dołączył(a): 3 sty 2012, o 19:23
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Opinie o narzędziach

Postprzez kawkaman » 14 wrz 2014, o 12:59

damianus000999 napisał(a):"Ostatnią moją wypociną, jest stwierdzenie, że stare polskie klucze to skarb, można z nimi zrobić wszystko nawet po 30 latach, czyli ogólnie na kozaku, jedynym minusem jest to, że nie są zbyt "precyzyjne", gdyż są masywne i czasami nieporęczne."
x2 nie do zdarcia.
http://allegro.pl/komplet-kluczy-plasko ... 29322.html
:)
http://allegro.pl/coval-klucze-nasadowe ... 75729.html
Mam i polecam :D

równieź posiadam covala komplet płasko oczkowych 25 i nasadówki w walizce 108 równieź gorąco polecam, wszystko w tym zestawie jest. :)
kawkaman
20km/h
20km/h
 
Offline :(
 
Posty: 97
Dołączył(a): 26 cze 2014, o 18:41
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Motocykl: CPI SM90


Powrót do Co kupić?

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron