• Reklama

PROMOCJA gadżety am6.com.pl
Zobacz przed zadaniem pytania na forum TU
Nasze sprzęty
motocykl(e) miesiąca

Pracuje na niskich, na wysokie sie nie wkreca, przerywa...

Regulamin działu
tematy związane z tuningiem i modyfikacjami zamieszczamy tu: modyfikacje
  • Reklama
Drogi użytkowniku, używaj polskich znaków, stosuj się do zasad interpunkcji i ortografii, nowe zdania rozpoczynaj z dużych liter. Pamiętaj również że od podziękowania służy opcja "podziękuj"

Pracuje na niskich, na wysokie sie nie wkreca, przerywa...

Postprzez xPOW3Rx » 28 lip 2016, o 16:03

Witam, mam problem z motorkiem Beta RR 50 Enduro. Motor po zmianie świecy odpala, pracuje ładnie na niskich obrotach, po dodaniu gazu strasznie kopci. Dozownik oleju odłączyłem, zrobiłem obieg zamknięty żeby nie zatrzeć pompki. Mieszanka 1:40, oleju ze skrzyni nie ubywa. Podejrzewałem płyn chłodniczy i zdjąłem głowicę, uszczelki były ok. Dodam że gaźnik to dellorto 16mm, a kopci na biało. Wujek mówi że to może być moduł, bo na niskich obrotach nie kopci, po dodaniu gazu przerywa i wtedy zaczyna kopcic. Wszystko było ok, aż w poniedziałek wybrałem się na przejażdżkę, odpaliłem moto. Chodził na wolnych w tym czasie poszedłem po dokumenty i kask. Przejechałem jakiś kilometr na średnim gazie i nagle moto straciło moc aż zgasł. Dodam jeszcze że pświeca była jakby to powiedzieć trochę nadtopiona chyba, a między elektrodą masy a elektrodą tą w środku był jakiś twardy nalot.
Proszę o pomoc bo motorek jest mi potrzebny a nie chce działać prawidłowo. Wydech był czyszczony, objawy są takie same z jak i bez wydechu.

Pozdrawiam
xPOW3Rx
 
Offline :(
 
Autor tematu
Posty: 3
Dołączył(a): 28 lip 2016, o 15:48
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Motocykl: Beta RR 50 Enduro
Tabilca rejestracyjna: CZN - Żnin

Pracuje na niskich, na wysokie sie nie wkreca, przerywa...

Postprzez Zakub » 28 lip 2016, o 16:36

zatarł się
Zakub
50km/h
50km/h
 
Offline :(
 
Posty: 202
Dołączył(a): 24 kwi 2015, o 20:04
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 21 razy
GG: 15955316

Pracuje na niskich, na wysokie sie nie wkreca, przerywa...

Postprzez xPOW3Rx » 28 lip 2016, o 16:46

Gładź cylindra i tłok ok, on tylko nie chce się wkręcić na obroty przy tym przerywa i kopci. Mozliwe że moduł?

Świeca jest okopcona i mokra.
xPOW3Rx
 
Offline :(
 
Autor tematu
Posty: 3
Dołączył(a): 28 lip 2016, o 15:48
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Motocykl: Beta RR 50 Enduro
Tabilca rejestracyjna: CZN - Żnin


Powrót do Silniki AM6

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron