http://www.sena.com/product/intercoms/smh5/

Model jakim dysponuję to SMH5 o zasięgu 5km, co jak się okazało jest prawdą. Oczywiście 5km w otwartym terenie.
Montaż jest stosunkowo prosty, wszystko znajduje się pod wyściółką kasku i nie uwiera. Problem może pojawić się, gdy skorupa kasku ma wyjątkowo nietypowy kształt, ale z tym także można sobie poradzić. Real foto:

Intercom bez problemu łączy się ze stale sparowanym drugim intercomem. Problem pojawia się gdy na zmianę parujemy się z dwoma osobami, bo trzeba to robić za każdym razem, co może być uciążliwe. Jeśli jednak mamy tylko 1 stałego kompana podróży zgadanie się zajmuje ok. 3 sekundy.
Dodatkowo intercom posiada bluetooth 3.0 więc możemy go połączyć z telefonem i słuchać muzyki podczas jazdy. Fani czystych dźwięków i szerokiej gamy wysokich brzmień tacy jak ja będą wniebowzięci.
Jednocześnie bez problemu możemy się połączyć z nawigacją.
Czas pracy cały czas gadając to 10 godzin. Nie wiem dokładnie ile się ładuje, ale nie trwa to zbyt długo

Minusem może być to, że łatwo zgubić gąbeczkę od mikrofonu...
Intercom ma tylko dwa przyciski, a manewrowanie nimi nie utrudnia jazdy, bo szczerze mówiąc to wszystko jest bajecznie proste.
Po ostatniej aktualizacji Sena łączy się z wszystkimi modelami intercomów na rynku.
Cóż mogę powiedzieć - od siebie serdecznie polecam, intercom bardzo się przydaje.