• Reklama

PROMOCJA gadżety am6.com.pl
Zobacz przed zadaniem pytania na forum TU
Nasze sprzęty
motocykl(e) miesiąca

Problem z trzecim biegiem AM6

Regulamin działu
tematy związane z tuningiem i modyfikacjami zamieszczamy tu: modyfikacje
  • Reklama
Zakładając nowy temat napisz dokładnie o co chodzi w tytule wątku, zabronione jest zakładanie tematów w stylu "pomocy", "prośba".

Problem z trzecim biegiem AM6

Postprzez Mateo » 9 lip 2017, o 16:19

Witam! Mam problem ze skrzynia biegów w Rieju Mrt 50 2009-silnik AM6. Wszystkie biegi idą do góry, prawidłowa redukcja jest do 3. Na trójce zostaje i nie można zredukować do 2, bo nie chce zeskoczyć. Z 3 można iść do góry ale później znowu przy redukcji zostaje na 3 i tyle, nie chce zejść niżej. Jak mu się spodoba to po pięciu minutach nieustającego kopania zbije do 2 a później 1 i jest okej. Lecz jeżeli chce znowu wbić 3 to jest tak jak na początku. Rozbierałem skrzynie, wszystko jest ok, nic nie jest uszczerbane ani zdarte, bo mierzyłem. Nie mam pojęcia jaka może być tego przyczyna. Rozłożyłem silnik, wszystko w środku okej, tylko nie było dwóch podkładek. Dokupiłem je i zamontowałem, ale jest trochę gorzej, bo teraz nawet po 5 min kopania nie schodzi do 2... :?: :?: Miał ktoś podobny problem? Jakieś sugestie?
Mateo
 
Offline :(
 
Autor tematu
Posty: 3
Dołączył(a): 9 lip 2017, o 15:21
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Motocykl: Rieju MRT 50

Problem z trzecim biegiem AM6

Postprzez leonekDT » 9 lip 2017, o 20:37

pewnie podkladki pod labiryntem założyłeś :D w niektórych modelach ich tam niema diagnoza na luźnych karterach biegi wchodzą idealnie na dokręconych z oporem

-- 9 lip 2017, o 20:43 --

https://www.youtube.com/watch?v=rrbTDXFidrE w 8;49 kolega o tym mówi

Za ten post autor leonekDT otrzymał podziękowanie od
Mateo
leonekDT
30km/h
30km/h
 
Offline :(
 
Posty: 135
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 20:37
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Motocykl: dt50r motorynka50
GG: 15556016

Problem z trzecim biegiem AM6

Postprzez Mateo » 10 lip 2017, o 08:32

Okej, dzięki, spróbuję zdjąć tę podkładkę i myślę że będzie wszystko spoko. Bo tych podkładek w ogóle nie było i założyłem dwie, ale spróbuję zdjąć tę ostatnią dystansową i zobaczymy. ;)
Mateo
 
Offline :(
 
Autor tematu
Posty: 3
Dołączył(a): 9 lip 2017, o 15:21
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Motocykl: Rieju MRT 50

Problem z trzecim biegiem AM6

Postprzez leonekDT » 11 lip 2017, o 14:31

jak zlozysz nie dokręcaj karterów i spróbuj czy biegi wchodzą pozniej dokręc i ponownie kręcąc wałkiem zmieniaj biegi musza wskakiwac innej opcji nie ma :D pozdro

Za ten post autor leonekDT otrzymał podziękowanie od
Mateo
leonekDT
30km/h
30km/h
 
Offline :(
 
Posty: 135
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 20:37
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Motocykl: dt50r motorynka50
GG: 15556016

Problem z trzecim biegiem AM6

Postprzez Filipek4423 » 11 lip 2017, o 19:55

Od 2006 w am6 są tylko 3 podkładki: jedna na wajche biegów, druga na beczce i trzecia na wałek zdawczy tam gdzie zębatkę nakładasz.

Za ten post autor Filipek4423 otrzymał podziękowanie od
Mateo
Filipek4423
10km/h
10km/h
 
Offline :(
 
Posty: 21
Dołączył(a): 15 cze 2017, o 13:46
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Motocykl: Senda+TZR

Problem z trzecim biegiem AM6

Postprzez leonekDT » 12 lip 2017, o 11:23

tak jest tylko jedna na labiryncie

Za ten post autor leonekDT otrzymał podziękowanie od
Mateo
leonekDT
30km/h
30km/h
 
Offline :(
 
Posty: 135
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 20:37
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Motocykl: dt50r motorynka50
GG: 15556016

Problem z trzecim biegiem AM6

Postprzez Mateo » 13 lip 2017, o 20:35

Dzięki wszystkim, okazało się ze ktoś się bawił w rozbieranie silnika i dał złą podkładkę, była za wąska. Zamówiłem w serwisie Rieju i założyłem. Wszystko działa jak należy ;)
Mateo
 
Offline :(
 
Autor tematu
Posty: 3
Dołączył(a): 9 lip 2017, o 15:21
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Motocykl: Rieju MRT 50

Problem z trzecim biegiem AM6

Postprzez leonekDT » 14 lip 2017, o 13:47

którą podkladkę?
leonekDT
30km/h
30km/h
 
Offline :(
 
Posty: 135
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 20:37
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Motocykl: dt50r motorynka50
GG: 15556016


Powrót do Silniki AM6

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron