• Reklama

PROMOCJA gadżety am6.com.pl
Zobacz przed zadaniem pytania na forum TU
Nasze sprzęty
motocykl(e) miesiąca

BRAK BIEGÓW AM6

Regulamin działu
tematy związane z tuningiem i modyfikacjami zamieszczamy tu: modyfikacje
  • Reklama
Drogi użytkowniku, używaj polskich znaków, stosuj się do zasad interpunkcji i ortografii, nowe zdania rozpoczynaj z dużych liter. Pamiętaj również że od podziękowania służy opcja "podziękuj"

BRAK BIEGÓW AM6

Postprzez stage99 » 6 sie 2017, o 13:44

Witam.Posiadam Aprilie Rs,ostatnio przeprowadziłem remont i po odpaleniu silnika okazało się że nie ma biegów,skrzynie skadałem według https://www.youtube.com/watch?v=rrbTDXFidrE tego filmiku.Coś żle złożyłem czy jak?Recznie wchodziły wszystkie biegi,lecz przez wałek zmiany biegów nie wchodzą.
stage99
 
Offline :(
 
Autor tematu
Posty: 4
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 13:27
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Motocykl: Aprilia RS 50

BRAK BIEGÓW AM6

Postprzez Filipek4423 » 6 sie 2017, o 22:32

Jak naciskasz na dzwignie to bieg wskakuje? Jak tak to może to być wina źle złożonego sprzęgła.
Jeżeli to nie to to coś źle złożyłeś.
Filipek4423
10km/h
10km/h
 
Offline :(
 
Posty: 21
Dołączył(a): 15 cze 2017, o 13:46
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Motocykl: Senda+TZR

BRAK BIEGÓW AM6

Postprzez stage99 » 6 sie 2017, o 23:40

Nic nie wskakuje, żaden bieg, złożyłem raczej dobrze, kręcąc ręcznie pamiętnikiem było wszystko dobrze, jeśli źle to co może być źle?
stage99
 
Offline :(
 
Autor tematu
Posty: 4
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 13:27
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Motocykl: Aprilia RS 50

BRAK BIEGÓW AM6

Postprzez Filipek4423 » 6 sie 2017, o 23:54

podkladki
Filipek4423
10km/h
10km/h
 
Offline :(
 
Posty: 21
Dołączył(a): 15 cze 2017, o 13:46
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Motocykl: Senda+TZR

BRAK BIEGÓW AM6

Postprzez stage99 » 7 sie 2017, o 08:40

Na pamiętniku z góry i z dołu,na wałku od sprzęgła z góry,na wałku od zębatki z dwóch stron,i na dźwigni zmiany biegów z góry tak włożyłem podkładki źle?
stage99
 
Offline :(
 
Autor tematu
Posty: 4
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 13:27
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Motocykl: Aprilia RS 50

BRAK BIEGÓW AM6

Postprzez Filipek4423 » 7 sie 2017, o 23:35

z tego co pamietam jak skladalem ten silnik to trzeba bylo zdjac podkladke spod beczki
Filipek4423
10km/h
10km/h
 
Offline :(
 
Posty: 21
Dołączył(a): 15 cze 2017, o 13:46
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Motocykl: Senda+TZR

BRAK BIEGÓW AM6

Postprzez stage99 » 8 sie 2017, o 07:11

Jedna podkładka i wogóle niego nie wchodzą?
stage99
 
Offline :(
 
Autor tematu
Posty: 4
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 13:27
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Motocykl: Aprilia RS 50

BRAK BIEGÓW AM6

Postprzez Nabru121 » 8 sie 2017, o 16:34

4 razy składałem skrzynie am6 anim sie nauczyłem, rozbieraj i jeszcze raz niestety, cos masz źle załozone
peugeot sv 50 1996r -> Malaguti Xtm 80 2003r -> Ktm exc-f 250 2008r i Gilera Smt 50 2010

Obrazek Obrazek

Kanał Youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCWHBhO ... subscriber
Avatar użytkownika
Nabru121
70km/h
70km/h
 
Offline :(
 
Posty: 330
Dołączył(a): 10 lis 2013, o 12:05
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Motocykl: Ktm Exc-f 250 2008r
Tabilca rejestracyjna: RPZ - Przeworsk

BRAK BIEGÓW AM6

Postprzez Filipek4423 » 8 sie 2017, o 18:03

który to rok silnika? Od pewnego momentu połowa podkładek była niepotrzebna, bo same wałki skrzyni miały je oryginalnie zamontowane.
Filipek4423
10km/h
10km/h
 
Offline :(
 
Posty: 21
Dołączył(a): 15 cze 2017, o 13:46
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Motocykl: Senda+TZR


Powrót do Silniki AM6

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość

cron